Svatomartinské hody v Resortu Luhačovice

  • Datum konání: 11. 11. 2013
  • Datum ukončení: 17. 11. 2013
  • Čas konání:
  • Místo konání: Skupina hotelů v Resortu Luhačovice
  • Vstupné:

Ke Svatomartinskému vínu každý podzim neodmyslitelně patří dozlatova pečené husičky, slaďoučké zelí a knedlíky. Skleničkou prvního vína se kdysi dojednávala služba u sedláků na příští rok, vy si nad ní můžete s přáteli vychutnat zážitek z výborných gastronomických specialit -  Svatomartinská menu jsou v hotelech Resortu Luhačovice připravena od 11. do 17. 11. 2013.

Parfait z husích jater s mandlemi, husí roláda s kaštanovou nádivkou, pomalu pečená Svatomartinská husa nadívaná červenými jablíčky, na bylinkách uzená kachní prsa se zimním zelným salátem a borůvkovým muffinem… na tyto a další speciality lákají hotely Resortu Luhačovice. Kromě tradičních Svatomartinských pečených husí se v gurmánských menu objeví dezerty z podzimního ovoce, domácí koláče nebo dýňové polévky. Ve skleničkách pak zajiskří letošní mladá vína, která se k podzimním specialitám výborně hodí.

 

 

Mladá vína se tradičně otevírají na svátek svatého Martina, a to přesně v 11 hodin a 11 minut. Také letos tomu nebude jinak. V týdnu od 11. do 17. listopadu pak mohou návštěvníci ochutnat Svatomartinská menu ve všech hotelech Resortu Luhačovice, protože tajemství mladého vína se nejlépe odhaluje s plným žaludkem.

 

Menu Svatomartinských hodů Resortu Luhačovice

WELLNESS HOTEL POHODA

Předkrm

  • Parfait z husích jater s mandlemi a jablky, brusinková omáčka s bagetkou
  • Husí játra v sádle s jarní cibulkou a opečeným toustem

Polévka

  • Husí kaldoun s nudlemi, zeleninou a játrovými knedlíčky
  • Husí consommé s bylinkovým kapáním a zeleninou

Hlavní chod

  •  Husa pečená na kmínu s červeným zelím podávaná s domácím bramborovým knedlíkem
  • Husí roláda s kaštanovou nádivkou podávaná se šťouchaným bramborem na cibulce přelitá jemnou vinnou omáčkou

Dezert

  • Jablkové kroužky smažené ve vinném těstíčku přelité karamelem a ozdobené vanilkovou šlehačkou
  • Domácí švestkový koláč s drobénkou

OREA HOTEL FONTÁNA***

Předkrm

  • Husí sádlo se škvarky a domácím chlebem
  • Jemná husí paštička ve slaninovém kabátku s brusinkami a čerstvě upečenými rohlíčky
  • Restovaná kachní játra po staročesku na víně a jablkách

Polévka

  • Kaldounová polévka s domácími nudlemi a játrovými knedlíčky sypaná čerstvou pažitkou
  • Podzimní dýňový krém

Hlavní chod

  • Pomalu pečená Svatomartinská husa (1/3) nadívaná červenými jablíčky, podávaná s červeným a bílým zelím, babiččiny špekové knedlíky
  • Pečená kachna po staročesku na černém pivu se zelím a bramborovým knedlíkem
  • Filírovaná husí prsíčka se švestkovou omáčkou, šťouchanými brambory a restovanou cibulkou

Dezert

  • Domácí štrůdl s vanilkovou omáčkou a vlašskými ořechy
  • Nadýchané lívanečky provoněné skořicí
  • Zapečená čokoláda

HOTEL VEGA***

Předkrm

  • Husí paštika s ovocnou redukcí a domácím chlebem

Hlavní chod

  • Konfitovaná husa v sádle a kořenové zelenině s červeným zelím, bramborový a kaštanový knedlík

Dezert

  • Jablka v županu se smetanovo-karamelovou omáčkou a skořicí

HOTEL VYHLÍDKA**** LUHAČOVICE

Studený předkrm

  • Husí paštika s kousky husích jater, bagetka
  • Husí sádlo s husími játry, polníček, rozpečená bagetka

Polévka

  • Consommé s bylinkovým kapáním a játrovými knedlíčky
  • Česneková speciál s husím masem

Teplý předkrm

  • Husí játra na cibulce, toast
  • Restovaná játra na pošírovaná slivovicí a vínem na listu salátu

Hlavní chod

  • Konfitované husí stehno, červené zelí, bramborový a karlovarský knedlík
  • Husí prsa na pomeranči s brusinkami, červené a bílé zelí, domácí houskový knedlík

Dezert

  • Jablečný domácí štrůdl s vanilkovým krémem na pavučince
  • Hraběnčin řez

Ke kompletnímu menu pro pár láhev mladého vína 0,7 l zdarma. Zvýhodněné ceny ubytování.

WELLNESS & SPA HOTEL AUGUSTINIÁNSKÝ DŮM ****SUPERIOR

Předkrm

  • Na bylinkách uzená kachní prsa se zimním zelným salátem a borůvkovým muffinem

Hlavní chod

  • Svatomartinská husa – Variace husího stehna a prsa na červeném skořicovém, bílém „Chardonnay“ zelí s pečeným chlebovým knedlíkem a jablkovým chutney

Dezert

  • Bramborové olipy s makovým tvarohem a domácím sorbetem z pečených hrušek
Hauptpartner
Vincentka
Východní Morava