Resort Luhačovice zahajuje sezónu druhým ročníkem Luhačovické zabijačky. Podobně jako v loňském roce návštěvníky čekají tradiční zabijačkové speciality – jitrnice, křupavé škvarky, tlačenka i voňavý gulášek. Tradiční atmosféru doladí cimbálová muzika a řemeslný jarmark, stejně jako vystoupení znalce a propagátora lokální gastronomie, šéfkuchaře Mirka Horáka. Ten také poradí, jak si poradit s domácími surovinami, a dohlédne na soutěže v plnění jelítek nebo krájení cibule naslepo.
Vedle stánků s jelítky a tlačenkami se na hrázi Luhačovické přehrady objeví také stánky lokálních výrobců, kteří nabídnou výrobky s místní tradicí, mezi nimi například studenti SOŠ Luhačovice, bylinkářky, košíkáři a další. Návštěvníci tak budou moci nahlédnout pod ruce šikovným řemeslníkům, kteří oživují staré tradice.