Parfait z husích jater s mandlemi, husí roláda s kaštanovou nádivkou, pomalu pečená Svatomartinská husa nadívaná červenými jablíčky, na bylinkách uzená kachní prsa se zimním zelným salátem a borůvkovým muffinem… na tyto a další speciality lákají hotely Resortu Luhačovice. Kromě tradičních Svatomartinských pečených husí se v gurmánských menu objeví dezerty z podzimního ovoce, domácí koláče nebo dýňové polévky. Ve skleničkách pak zajiskří letošní mladá vína, která se k podzimním specialitám výborně hodí.
Mladá vína se tradičně otevírají na svátek svatého Martina, a to přesně v 11 hodin a 11 minut. Také letos tomu nebude jinak. V týdnu od 11. do 17. listopadu pak mohou návštěvníci ochutnat Svatomartinská menu ve všech hotelech Resortu Luhačovice, protože tajemství mladého vína se nejlépe odhaluje s plným žaludkem.
Menu Svatomartinských hodů Resortu Luhačovice
WELLNESS HOTEL POHODA
Předkrm
- Parfait z husích jater s mandlemi a jablky, brusinková omáčka s bagetkou
- Husí játra v sádle s jarní cibulkou a opečeným toustem
Polévka
- Husí kaldoun s nudlemi, zeleninou a játrovými knedlíčky
- Husí consommé s bylinkovým kapáním a zeleninou
Hlavní chod
- Husa pečená na kmínu s červeným zelím podávaná s domácím bramborovým knedlíkem
- Husí roláda s kaštanovou nádivkou podávaná se šťouchaným bramborem na cibulce přelitá jemnou vinnou omáčkou
Dezert
- Jablkové kroužky smažené ve vinném těstíčku přelité karamelem a ozdobené vanilkovou šlehačkou
- Domácí švestkový koláč s drobénkou
OREA HOTEL FONTÁNA***
Předkrm
- Husí sádlo se škvarky a domácím chlebem
- Jemná husí paštička ve slaninovém kabátku s brusinkami a čerstvě upečenými rohlíčky
- Restovaná kachní játra po staročesku na víně a jablkách
Polévka
- Kaldounová polévka s domácími nudlemi a játrovými knedlíčky sypaná čerstvou pažitkou
- Podzimní dýňový krém
Hlavní chod
- Pomalu pečená Svatomartinská husa (1/3) nadívaná červenými jablíčky, podávaná s červeným a bílým zelím, babiččiny špekové knedlíky
- Pečená kachna po staročesku na černém pivu se zelím a bramborovým knedlíkem
- Filírovaná husí prsíčka se švestkovou omáčkou, šťouchanými brambory a restovanou cibulkou
Dezert
- Domácí štrůdl s vanilkovou omáčkou a vlašskými ořechy
- Nadýchané lívanečky provoněné skořicí
- Zapečená čokoláda
HOTEL VEGA***
Předkrm
- Husí paštika s ovocnou redukcí a domácím chlebem
Hlavní chod
- Konfitovaná husa v sádle a kořenové zelenině s červeným zelím, bramborový a kaštanový knedlík
Dezert
- Jablka v županu se smetanovo-karamelovou omáčkou a skořicí
HOTEL VYHLÍDKA**** LUHAČOVICE
Studený předkrm
- Husí paštika s kousky husích jater, bagetka
- Husí sádlo s husími játry, polníček, rozpečená bagetka
Polévka
- Consommé s bylinkovým kapáním a játrovými knedlíčky
- Česneková speciál s husím masem
Teplý předkrm
- Husí játra na cibulce, toast
- Restovaná játra na pošírovaná slivovicí a vínem na listu salátu
Hlavní chod
- Konfitované husí stehno, červené zelí, bramborový a karlovarský knedlík
- Husí prsa na pomeranči s brusinkami, červené a bílé zelí, domácí houskový knedlík
Dezert
- Jablečný domácí štrůdl s vanilkovým krémem na pavučince
- Hraběnčin řez
Ke kompletnímu menu pro pár láhev mladého vína 0,7 l zdarma. Zvýhodněné ceny ubytování.
WELLNESS & SPA HOTEL AUGUSTINIÁNSKÝ DŮM ****SUPERIOR
Předkrm
- Na bylinkách uzená kachní prsa se zimním zelným salátem a borůvkovým muffinem
Hlavní chod
- Svatomartinská husa – Variace husího stehna a prsa na červeném skořicovém, bílém „Chardonnay“ zelí s pečeným chlebovým knedlíkem a jablkovým chutney
Dezert
- Bramborové olipy s makovým tvarohem a domácím sorbetem z pečených hrušek