Spolupráce hotelu Augustiniánský dům s menzou UTB

Wellness hotel Augustiniánský dům spolupracuje s menzou UTB Zlín. Jedná se o dlouhodobý projekt, jehož cílem je zvýšení kvality jídel a následně motivace jak studentů, tak zaměstnanců univerzity k pravidelným návštěvám menzy Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně.

Projekt počítá s kontinuálním proškolováním kuchařského týmu menzy a zároveň informováním studentů – strávníků o šetrné přípravě pokrmů. Pomyslným patronem spolupráce je šéfkuchař hotelu Augustiniánský dům Peter Baboľ, který sbíral své zkušenosti ve špičkových hotelech doma i v zahraničí.

„Navrhl jsem několik jídel, které se už úspěšně dostaly do oběhu. Je těžké za minimální hodnotu garantovat obrovskou kvalitu. Kdyby se jen o několik korun zvýšila cena, tak to změní celý koncept stravování,“ vysvětlil Peter Baboľ, šéfkuchař hotelu Augustiniánský dům.

„Oslovil nás ředitel Kolejí a menzy UTB Miroslav Procházka s tím, že chce pozvednout úroveň stravování v menze. Augustiniánský dům je známý tím, že jednou z jeho priorit je špičková úroveň gastronomie. Máme v týmu odborníky, kteří mají dostatečné zkušenosti. Spolupráce začala předáváním informací o nákupu a skladování surovin, o pohybu na pracovišti. V další fázi šlo o doporučení jednotlivých menu nebo receptů. Jedna z větších akcí, které jsme se v menze zúčastnili, bylo zahájení zvěřinových hodů, kde Peter Baboľ připravil některé kvalitní pokrmy a vysvětloval přítomným studentům výhody svého zpracování,“ doplnil Roman Taťák, marketingový manažer Wellness hotelu Augustiniánský dům.

Hlavní partneři