Restaurace hotelu Pohoda v Pozlovicích. Chutík v pohodě

Byl to oběd mírně pracovní, stejně tak ale pohodový. Neboť před dovolenou. A tak výběr - tedy restaurace novotou vonícího hotelu Pohoda kousíček od přehrady v Pozlovicích - byl docela symbolickou volbou. Vlastní hlavní sál restaurace je plný ubytovaných hostů, v pravé poledne berou Chutík a jeho pracovní partner zavděk příjemným prostředím sousední kavárny s prosvětleným interiérem s moderním nábytkem a velmi pěkným stolovým uspořádáním. Číšník je na místě bleskově, už se prostírá, v kavárně pražádný problém.

Jídelní lístek v několika jazykových mutacích, skutečně na výborné úrovni. Ceny od pohledu odpovídající docela noblesnímu prostředí, denní menu za 170 korun. Z jeho nabídky vybírá právě Chutík. Ještě předtím se na stole objevuje minipředkrm coby pozornost podniku, kousky bílého pečiva s pomazánkou. Polévka slepičí s nudlemi a játrovými knedlíčky, přírodní vepřový řízek, bramboráčky, okurkový salát a navrch ještě palačinka s příznačným názvem Pohoda. Prostě pohoda v Pohodě. Ale skvrnka hned na začátku, číšník se decentně omlouvá, slepičí polévka není, nahradí ji valašská kyselice, což není na škodu.

Právě polévka načíná příjemné chvíle neuspěchaného oběda. Porce je parádní, talíře přímo excelentní, zajímavé je, že kyselice není kyselá, možná za to mohou švestky v ní, chuť je méně tradiční, ale hodně dobrá. Hlavní chod drží nastavenou laťku, maso je voňavé, akurátně propečené i okořeněné omáčkou, bramboráčky bez chyby, celkový dojem ale nekorunuje okurkový salát, kupodivu právě na okurce jakoby v kuchyni šetřili, takže jde spíše o zálivku, což nevynahradí ani dva kousky okurky ve formě jakési oblohy přímo na talíři.

Chutíkovo hodnocení vychází na 4 hvězdičky.

  • velmi pěkný interiér
  • profesionální, příjemná obsluha
  • výborné stolování
  • v poledne chybí jedna z avizovaných polévek
  • vyšší cenová hladina
  • okurkový salát coby zálivka
  • výborný vizuální i chuťový vjem z jídel

Palačinka ovšem mírně pošramocenou reputaci bohatě nahrazuje, kousky broskví a čokoládovou polevu doplňuje kopeček velmi dobré, rovněž broskvové zmrzliny.

A co spolustolovník, znalec místních poměrů? Ten si vybírá po hráškové polévce se smetanovým vínem s máslovými krutony (přivítal by jejich důkladnější opečení) jednu z místních specialit. Jehněčí kolínko stylově trůní v celé kráse v sousedství šťouchaných brambor, které by prý mohly být slanější. Ale od toho je na stole solnička, obráceně by to bylo určitě horší. Celá porce je pak velmi chutná, sytá, na moučník pak už nezbývají síly.

Káva za třicet korun, stejně tak nealkoholické pivo v půllitrové láhvi. Co se kávy týče, opět perfektní servis a kvalita velmi slušná.

Čas v Pohodě běží velmi příjemně, všude to voní novotou, personál dostává velmi dobré vysvědčení, v některých nuancích jídelníčku by se našly drobné vychytávky. Celkový dojem je ale na prahu léta pozitivní, toalety a další příslušenství na jedničku.

Hodnocení tak vychází na naši stupnici někde na třech a třech čtvrtích hvězdičky, my se kloníme i díky velmi pěknému exteriéru a dobrým možnostem parkování s přimhouřenýma očima k hvězdičkám čtyřem.

Hlavní partneři