Pomalu pečená Svatomartinská husa nadívaná červenými jablíčky podávaná s červeným i bílým zelím a babiččinými špekovými knedlíky. Nadýchané lívanečky provoněné skořicí. Na bylinkách uzená kachní prsa se zimním zelným salátem a borůvkovým muffinem… podobné speciality se objevily na jídelních lístcích hotelů Resortu Luhačovice u příležitosti letošních Svatomartinských hodů. Ty v Luhačovicích proběhnou od 11. do 17. listopadu 2013.
„V letošním roce získalo značku Svatomartinské víno 365 vín ze 116 vinařství. Na Svatomartinské hody už máme své favority vybrány,“ uvádí akci Roman Kašpar z Resortu Luhačovice. „Šéfkuchaři připravili tradiční menu i gastronomická překvapení. Svatomartinské hody Resortu Luhačovice proto budou opravdovou směsicí pestrých chutí, které by neměl žádný labužník minout. Na každém hotelu bude menu jiné, proto stojí za to udělat si mezi hotely procházku a ochutnat husí dobroty i rafinované dezerty,“ dodává Roman Kašpar.
Svatomartinské hody Resortu Luhačovice začínají v hotelech Resortu jedenáct minut po jedenácté hodině v pondělí 11. listopadu. To je ta pravá chvíle poprvé otevřít láhev Svatomartinského a nechat rozvonět svěží aroma mladého vína. Ochutnávku specialit lze domluvit předem nebo vyrazit jen tak a užít si příjemný den při poznávání kuchyní Resortu Luhačovice.
Menu Svatomartinských hodů Resortu Luhačovice
WELLNESS HOTEL POHODA
Předkrm
Parfait z husích jater s mandlemi a jablky, brusinková omáčka s bagetkouHusí játra v sádle s jarní cibulkou a opečeným toustem
Polévka
Husí kaldoun s nudlemi, zeleninou a játrovými knedlíčkyHusí consommé s bylinkovým kapáním a zeleninou
Hlavní chod
Husa pečená na kmínu s červeným zelím podávaná s domácím bramborovým knedlíkem. Husí roláda s kaštanovou nádivkou podávaná se šťouchaným bramborem na cibulce přelitá jemnou vinnou omáčkou
Dezert
Jablkové kroužky smažené ve vinném těstíčku přelité karamelem a ozdobené vanilkovou šlehačkou. Domácí švestkový koláč s drobénkou
OREA HOTEL FONTÁNA***
Předkrm
Husí sádlo se škvarky a domácím chlebemJemná husí paštička ve slaninovém kabátku s brusinkami a čerstvě upečenými rohlíčky. Restovaná kachní játra po staročesku na víně a jablkách
Polévka
Kaldounová polévka s domácími nudlemi a játrovými knedlíčky sypaná čerstvou pažitkouPodzimní dýňový krém
Hlavní chod
Pomalu pečená Svatomartinská husa (1/3) nadívaná červenými jablíčky, podávaná s červeným a bílým zelím, babiččiny špekové knedlíky. Pečená kachna po staročesku na černém pivu se zelím a bramborovým knedlíkem. Filírovaná husí prsíčka se švestkovou omáčkou, šťouchanými brambory a restovanou cibulkou
Dezert
Domácí štrůdl s vanilkovou omáčkou a vlašskými ořechyNadýchané lívanečky provoněné skořicí. Zapečená čokoláda
HOTEL VEGA***
Předkrm
Husí paštika s ovocnou redukcí a domácím chlebem
Hlavní chod
Konfitovaná husa v sádle a kořenové zelenině s červeným zelím, bramborový a kaštanový knedlík
Dezert
Jablka v županu se smetanovo-karamelovou omáčkou a skořicí
HOTEL VYHLÍDKA**** LUHAČOVICE
Studený předkrm
Husí paštika s kousky husích jater, bagetkaHusí sádlo s husími játry, polníček, rozpečená bagetka
Polévka
Consommé s bylinkovým kapáním a játrovými knedlíčkyČesneková speciál s husím masem
Teplý předkrm
Husí játra na cibulce, toastRestovaná játra na pošírovaná slivovicí a vínem na listu salátu
Hlavní chod
Konfitované husí stehno, červené zelí, bramborový a karlovarský knedlíkHusí prsa na pomeranči s brusinkami, červené a bílé zelí, domácí houskový knedlík
Dezert
Jablečný domácí štrůdl s vanilkovým krémem na pavučinceHraběnčin řez
Ke kompletnímu menu pro pár láhev mladého vína 0,7 l zdarma. Zvýhodněné ceny ubytování.
WELLNESS & SPA HOTEL AUGUSTINIÁNSKÝ DŮM ****SUPERIOR
Předkrm
Na bylinkách uzená kachní prsa se zimním zelným salátem a borůvkovým muffinem
Hlavní chod
Svatomartinská husa – Variace husího stehna a prsa na červeném skořicovém, bílém „Chardonnay“ zelí s pečeným chlebovým knedlíkem a jablkovým chutney
Dezert
Bramborové olipy s makovým tvarohem a domácím sorbetem z pečených hrušek