Pomalu pečené husy a mladá vína v Resortu Luhačovice

Necelý týden zbývá do chvíle, kdy se v Resortu Luhačovice poprvé otevřou letošní Svatomartinská vína. Neodmyslitelně k nim patří také mladé husičky, podzimní polévky a dezerty z jablek a hrušek. Menu Svatomartinských hodů Resortu Luhačovice přináší gurmánská překvapení.

Pomalu pečená Svatomartinská husa nadívaná červenými jablíčky podávaná s červeným i bílým zelím a babiččinými špekovými knedlíky. Nadýchané lívanečky provoněné skořicí. Na bylinkách uzená kachní prsa se zimním zelným salátem a borůvkovým muffinem… podobné speciality se objevily na jídelních lístcích hotelů Resortu Luhačovice u příležitosti letošních Svatomartinských hodů. Ty v Luhačovicích proběhnou od 11. do 17. listopadu 2013.

„V letošním roce získalo značku Svatomartinské víno 365 vín ze 116 vinařství. Na Svatomartinské hody už máme své favority vybrány,“ uvádí akci Roman Kašpar z Resortu Luhačovice. „Šéfkuchaři připravili tradiční menu i gastronomická překvapení. Svatomartinské hody Resortu Luhačovice proto budou opravdovou směsicí pestrých chutí, které by neměl žádný labužník minout. Na každém hotelu bude menu jiné, proto stojí za to udělat si mezi hotely procházku a ochutnat husí dobroty i rafinované dezerty,“ dodává Roman Kašpar.

Svatomartinské hody Resortu Luhačovice začínají v hotelech Resortu jedenáct minut po jedenácté hodině v pondělí 11. listopadu. To je ta pravá chvíle poprvé otevřít láhev Svatomartinského a nechat rozvonět svěží aroma mladého vína. Ochutnávku specialit lze domluvit předem nebo vyrazit jen tak a užít si příjemný den při poznávání kuchyní Resortu Luhačovice.

Menu Svatomartinských hodů Resortu Luhačovice

WELLNESS HOTEL POHODA

Předkrm

Parfait z husích jater s mandlemi a jablky, brusinková omáčka s bagetkouHusí játra v sádle s jarní cibulkou a opečeným toustem

Polévka

Husí kaldoun s nudlemi, zeleninou a játrovými knedlíčkyHusí consommé s bylinkovým kapáním a zeleninou

Hlavní chod

Husa pečená na kmínu s červeným zelím podávaná s domácím bramborovým knedlíkem. Husí roláda s kaštanovou nádivkou podávaná se šťouchaným bramborem na cibulce přelitá jemnou vinnou omáčkou

Dezert

Jablkové kroužky smažené ve vinném těstíčku přelité karamelem a ozdobené vanilkovou šlehačkou. Domácí švestkový koláč s drobénkou

OREA HOTEL FONTÁNA***

Předkrm

Husí sádlo se škvarky a domácím chlebemJemná husí paštička ve slaninovém kabátku s brusinkami a čerstvě upečenými rohlíčky. Restovaná kachní játra po staročesku na víně a jablkách

Polévka

Kaldounová polévka s domácími nudlemi a játrovými knedlíčky sypaná čerstvou pažitkouPodzimní dýňový krém

Hlavní chod

Pomalu pečená Svatomartinská husa (1/3) nadívaná červenými jablíčky, podávaná s červeným a bílým zelím, babiččiny špekové knedlíky. Pečená kachna po staročesku na černém pivu se zelím a bramborovým knedlíkem. Filírovaná husí prsíčka se švestkovou omáčkou, šťouchanými brambory a restovanou cibulkou

Dezert

Domácí štrůdl s vanilkovou omáčkou a vlašskými ořechyNadýchané lívanečky provoněné skořicí. Zapečená čokoláda

HOTEL VEGA***

Předkrm

Husí paštika s ovocnou redukcí a domácím chlebem

Hlavní chod

Konfitovaná husa v sádle a kořenové zelenině s červeným zelím, bramborový a kaštanový knedlík

Dezert

Jablka v županu se smetanovo-karamelovou omáčkou a skořicí

HOTEL VYHLÍDKA**** LUHAČOVICE

Studený předkrm

Husí paštika s kousky husích jater, bagetkaHusí sádlo s husími játry, polníček, rozpečená bagetka

Polévka

Consommé s bylinkovým kapáním a játrovými knedlíčkyČesneková speciál s husím masem

Teplý předkrm

Husí játra na cibulce, toastRestovaná játra na pošírovaná slivovicí a vínem na listu salátu

Hlavní chod

Konfitované husí stehno, červené zelí, bramborový a karlovarský knedlíkHusí prsa na pomeranči s brusinkami, červené a bílé zelí, domácí houskový knedlík

Dezert

Jablečný domácí štrůdl s vanilkovým krémem na pavučinceHraběnčin řez

Ke kompletnímu menu pro pár láhev mladého vína 0,7 l zdarma. Zvýhodněné ceny ubytování.

WELLNESS & SPA HOTEL AUGUSTINIÁNSKÝ DŮM ****SUPERIOR

Předkrm

Na bylinkách uzená kachní prsa se zimním zelným salátem a borůvkovým muffinem

Hlavní chod

Svatomartinská husa – Variace husího stehna a prsa na červeném skořicovém, bílém „Chardonnay“ zelí s pečeným chlebovým knedlíkem a jablkovým chutney

Dezert

Bramborové olipy s makovým tvarohem a domácím sorbetem z pečených hrušek

                                                         

Hlavní partneři