Ke svěžímu charakteru svatomartinských vín se výborně hodí husí speciality, které budete moci ochutnat na Svatomartinských hodech Resortu Luhačovice.
Málokdo ví, že na svatomartinská vína se u nás hodí pouze vína šesti raných odrůd – Müller Thurgau, Veltlínského červeného, Muškátu moravského, Modrého portugalu, Zweigeltrebe a Svatovavřineckého. Mladá vína z těchto odrůd jsou díky nízkému obsahu alkoholu svěží a lehká, voní a chutnají po ovoci a dnes již neodmyslitelně patří k období okolo svátku svatého Martina. Inspirací pro svatomartinská vína je francouzské beaujolais, které se otevírá vždy třetí čtvrtek v listopadu. Stejně jako k němu neodmyslitelně patří patté z husích jater nebo pečený bažant, mají i svatomartinská vína své věrné následovníky v tradičních svatomartinských husách. Jejich poctivá a plná chuť se totiž výborně hodí k lehkému charakteru a svěží chuti prvních vín.
Mladá vína spolu s husími specialitami můžete i letos ochutnat na Svatomartinských hodech Resortu Luhačovice. Šéfkuchaři si připravili lahůdky, jakými je husí velouté s višňovým likérem, pečená husička nadívaná jablky a domácí slaninkou, husí prsa v marinádě z pomeranče nebo pečený jelení hřbet v krustě z cibulového hrášku. Svatomartinská menu letos připravily luhačovické hotely Augustiniánský dům ****s, Harmonie ***, Pohoda****, Radun****, Vega***s a Vyhlídka****. Svatomartinské hody Resortu Luhačovice letos začínají v hotelech Resortu jedenáct minut po jedenácté hodině v úterý 11. listopadu. To je ta pravá chvíle poprvé otevřít láhev Svatomartinského a nechat rozvonět svěží aroma mladého vína. Menu můžete ochutnat až do neděle 16. listopadu. Ochutnávku specialit lze domluvit předem nebo vyrazit jen tak a užít si příjemný den při poznávání kuchyní Resortu Luhačovice.