Food Festival

  • Datum konání: 17. 8. 2013
  • Čas konání: 10:00 - 18:15
  • Místo konání: Augustiniánský dům, Augustiniánský dům
  • Vstupné:

Šéfkuchaři pěti hotelových domů předvedou to nejlepší ze své kuchyně a utkají se o putovní pohár Resortu Luhačovice. Vy můžete ochutnávat degustační menu, poznávat nové speciality i neobvyklé chutě běžných pokrmů. K tomu přidejte kvalitní vína a míchané drinky od Rudolfa Jelínka a příjemný gurmánský zážitek je zaručen.

FOOD FESTIVAL RESORTU LUHAČOVICE       

PROGRAM NA PÓDIU

10:00  Saláty a dressingy, Jiří Kudláček – cooking show, Wellness hotel Pohoda

10:30  Ministr pro místní rozvoj, Mgr. František Lukl, MPA 

11:00  Exotické ovoce, Renata Špačková  – slepá ochutnávka / soutěž, TEKOO

12:00  Specialita Resortu Luhačovice – křest, “Luhačovský koláč“, který nemá své jméno

12:10  Grilování, Peter Baboľ – cooking show, Wellness & Spa hotel Augustiniánský dům

13:00           Ryby, Bernard Schaut – cooking show, MAKRO CASH & CARRY ČR

14:00  Ústřice, Stanislav Zukal – cooking show, Julienne Culinary Institute a Petr Marx – sabráž sektů, BOHEMIA SEKT

15:00  Specialita Resortu Luhačovice – křest ,  “Luhačovský koláč“, který nemá své jméno

15:10  Entomofagie, Martin Žoček – cooking show, hotel Vega

16:00  Dětská diskotéka s Českým Animačním Teamem

17:00  Piknik – cooking show, MAKRO CASH & CARRY ČR

18:00  Vyhlášení soutěže o nejlepší hotelovou restauraci Food festivalu Resortu Luhačovice

18:15  Barmanská show Davida Neumanna (Mistr ČR a vicemistr Evropy ve Flair bartendingu), křest míchaného drinku Rudolfa Jelínka

 

AFTERPARTY

19:15  FIRE RICE

20:00  AQUASTIC

21:00  TABÁK – KABÁT REVIVAL

21:50  Ohňostroj

23:00  DJ RESORT

 

DOPROVODNÝ PROGRAM

  • Poznej Jelínka – slepá ochutnávka výrobků Rudolfa Jelínka
  • Mléčný bar Mlékárny Valašské Meziříčí – ochutnávka, prodej výrobků, soutěž o mléčné výrobky
  • Svět kávy Piazza d´ORO s baristou Adamem, pojď si nazdobit své cappuccino
  • Dětský koutek s Českým Animačním Teamem
  • Štamgast & Gurmán – průvodce dobrého jídla, pití a zábavy
  • Tekoo – informační stánek, kvíz pro návštěvníky s možností získat drobný dárek
  • Soutěže s moravskymkalendareem.cz / moraviaeventcalendar.com
  • Sportovní centrum MiniGolf

 

 

PRODEJNÍ STÁNKY

  • Hotel Vyhlídka, Hotel Vega, Orea Hotel Fontána, Wellness hotel Pohoda, Wellness  & Spa hotel Augustiniánský dům
  • Stánek Resortu Luhačovice
  • Káva Piazza D´Oro
  • Bohemia Sekt (víno a sekt)
  • Stánek Mlékárny Valašské Meziříčí
  • Pilsner Urquell pivo
  • Míchané nápoje Rudolfa Jelínka

 

MENU HOTELOVÝCH DOMŮ

Hotel Vyhlídka (tým kuchařů pod vedením Martina Kmoníčka)

Selský bůček s křenem a chlebem

Hrstková polévka

Selský špíz

Slížky s mákem

 

Hotel Vega (šéfkuchař Martin Žoček)

Křenové fazolky podávané na lístku dubáčku

Medajlonek z vepřové panenky na šalotkovo brusinkové omáčce s bylinkovým toustíkem

Nebeská trikolora s malinovou omáčkou a krémovým balsamicem

 

OREA Hotel Fontána (šéfkuchař Tomáš Bednařík)

Krém z mladé mrkve se zázvorem a sněhovou pusinkou

Konfit z vepřového kolene, houbový kuba provoněný majoránkou

Halušky se zakysanou smetanou a teplým lesním ovocem

 

Wellness hotel Pohoda (šéfkuchař Jiří Kudláček)

Hrušková polévka zdobená mátovou šlehačkou

Konfitovaná krkovička s tymiánem v červeném víně podávaná s reveňovinovou omáčkou a jáhlovými knedlíčky

Domácí cheescake s jahodovým pyré

 

Wellness & Spa hotel Augustiniánský dům (šéfkuchař Peter Baboľ)

Paté z drůbežích jatýrek s jablečným chutney

Dýňové cappuccino s restovanými tykvovými semínky

Pošírovaná roláda ze pstruha plněná lososovou pěnou na smetanovém pórku s ančovičkovým bramborem

Pečené selátko se zelníky

Maková scharlotta s domácím sorbetem z pečených hrušek

 

Hlavní partneři
Vincentka