Předběžný program:
Pátek 1. 5. 2015 17.00 hodin /Promítání filmu/
František svého druhu Bývalý úředník František Krause se již třicet let věnuje ornitologii. Ochraňuje a zkoumá ptáky, vyrábí pro ně budky a snaží se jim být co nejblíže. /Promítání za účasti režiséra snímku/ Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2014, Režie: Jan Gogola ml. film s lektorským úvodem Sokolka Luhačovice (i pro veřejnost, zdarma)
Sobota 2. 5. 2015
16.30 hodin Slavnost ptačích budek
2015 Hala Vincentka, Luhačovice Vernisáž výstavy Ptačí budky a Historická módní přehlídka s ptačí tematikou
„Na křídlech elegance“
Luhačovický okrašlovací spolek Calma
19.00 hodin Ptačí večer Sokolka,Luhačovice Hudební program: Musica Paradis
Ptačí hody Doprovodný gastronomický program Slavnosti ptačích budek
Restaurace ELEKTRA
Menu 1. – 2. 5. 2015 „Husí tváře v páře“, zapečené bramborové nočky Kuře naší babičky s nádivkou, 1/2 rýže, 1/2 restované brambory Moravský vrabec, zelí, houskový a bramborový knedlík Španělský ptáček, dušená rýže, okurek
Restaurace RACEK
Menu 1. 5. 2015 Jarní zeleninová polévka s domácími nudlemi Luhačovický špaček, bramborová kaše Menu 2. 5. 2015 Mrkvovo celerový krém Golubce s bramborovou kaší
Restaurace Hotel RADUN
Menu 1. 5. 2015 Bažantí vývar s julienne zeleninou, nudle, pažitka Kuře dušené na černém pivu, květákové pyré, konfitovaný česnek a mrkvový prach Rebarborový koláč s drobenkou a jahodovým coulis Menu 2. 5. 2015 Drůbeží vývar se špenátovou raviolou, petrželka Krůtí prsa v ryzlinku rýnském, ředkvičkové ragů, gratinovaná brambora a parmazán Piškotový řez s želé z kiwi, čokoládová espuma a karamelizované mandle Menu 3. 5. 2015 Kuřecí kaldoun s mrkvovým chipsem, pažitkový olej Zauzená kachní prsa, pastiňákové pyré, portská redukce a blanšírovaný zelený chřest Tlačené koláče s tvarohem, hrušková povidla a skořicový cukr